ynet נדל"ן: מניו גרזי לקריית גת, מקנדה לרמת השרון – זינוק ברכישת דירות ע"י יהודים מחו"ל

שוק הדירות בישראל מתחיל להרגיש את החרדה מהאנטישמיות המתגברת. באפריל האחרון רכישות דירות של תושבי חוץ זינקו ב-82%, והמגמה צפויה להתגבר, אם וכאשר המלחמה תסתיים. אם בעבר הם רכשו נכסים בעיקר להשקעה, בערים כמו תל אביב, ירושלים ונתניה, היום משפחות צעירות רוכשות דירות גם מחוץ לאזור המרכז. בדקנו מי הרוכשים, איפה הם קונים ובאילו מחירים

עסקה מעניינת נוספת בנתניה התבצעה לפני מספר חודשים, ובה אח ואחות מניו-יורק רכשו שתי דירות פנטהאוז סמוכות בפרויקט SIA של קבוצת גבאי. אחת נרכשה על ידי האח תמורת 8.2 מיליון שקל. היא ממוקמת בקומה ה-18, משתרעת על 217 מ"ר וכוללת מרפסת בשטח 146 מ"ר, חניה ומחסן. דירת הפנטהאוז השנייה נרכשה על ידי האחות תמורת 7.3 מיליון שקל. היא בקומה ה-15, 131 מ"ר עם מרפסת של 19 מ"ר, מחסן וחניה.
"מדובר בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב ירמיהו הלפרין בנתניה, כ-300 מטרים מחוף הים והטיילת, במסגרתו נהרסו שני מבנים ישנים ונבנה מגדל בן 18 קומות עם 66 דירות", מתאר רועי פפר, מנהל שיווק ומכירות בקבוצת גבאי. "האחים סיפרו שרצו לרכוש דירות בישראל לנוכח האנטישמיות הגואה בארה"ב. השניים, בשנות ה-40 לחייהם, נשואים עם ילדים ועם עבודות מסודרות בניו-יורק, שיודעים כי תהליך העתקת מקום מגורים אינו פשוט כלל. תהליך קניית הדירות היה גם הוא לא פשוט בגלל המרחק והמלחמה".

5

גם פפר רואה שינוי בביקושים אחרי המלחמה. "הרוכשים היום הם משפחות צעירות, שתחושת הביטחון שלהן נפגעה ומחפשות מקום בטוח או מפלט עתידי, ומשפחות רבות גם קונות נכסים ביחד", הוא אומר. "מרבית הרוכשים שקנו אצלנו בפרויקטים הם שומרי מסורת, ולכן חשובה להם הנגישות והקרבה למוסדות דת, פנאי ותרבות במרחק הליכה. לצד השיקולים הפטריוטיים, ישנו גם שיקול כלכלי, הנובע מהפיחות בשקל ביחס לדולר וליורו, שהופך את הקנייה לכדאית יותר, וכן מההערכות שאחרי המלחמה מחירי הדירות יזנקו בשל הפער בין הביקוש להיצע".
לוגו אתר YNET