קבוצת גבאי חוזרת מפריז עם הצלחה מרשימה – ביקוש גובר מצד תושבי חוץ לרכישת דירות בישראל

חברות הנדל"ן מתקשות למכור דירות בתקופה הזאת. המספרים מצביעים על האטה משמעותית במכירות ונראה כי חברות הנדל"ן מחפשות פתרונות יצירתיים כדי למכור את הדירות, בעיקר דירות היוקרה, למשקיעים.

לאחרונה, עוד חברות פונות לתושבי החוץ ומציעים להם "לרכוש דירות בארץ, כי מי יודע מה יביא איתו גל האנטישמיות מחר". הצרפתים קונים, גם תושבי ארה"ב מוצאים נחמה, אבל המספרים ירדו.
בשבוע שעבר, כך נודע ל-ice נעשו עשרות הרשמות לרכישת דירות ביריד דירות שהתקיים בצרפת, כשחלק מתושבי החוץ מגיעים מארצות הברית, אוסטרליה ואנגליה. היזמים "רוכבים" על גל האנטישמיות והם יודעים היטב למה: היהודים כבר לא מרגישים בטוחים, אז הם קונים דירות כשהיזמים כבר לא מוכרים להם בזום ומגיעים לפגישה פרונטלית.
לפי נתוני משרד העלייה והקליטה מחזקים מגמה זו כשמאז ראש השנה 2024 ועד היום, עלו לישראל 21,244 עולים חדשים זאת למרות המצב הביטחוני המאתגר. מגמה זו מתבטאת היטב בענף הנדל"ן. מי שמכר את הדירות היא קבוצת גבאי, שחזרה בשבוע שעבר מיריד הדירות שלה בצרפת וערכה 40 פגישות.
אורית גבאי טירר, סמנכ"לית השיווק והמכירות של קבוצת גבאי, מספרת כי התעניינות גבוהה נרשמה ביריד בשבוע שעבר, במיוחד בפרויקט של החברה באשדוד, שנחשב יעד מועדף בקרב תושבי חוץ. האם נראה את זה בא לידי ביטוי בחודשים הקרובים בנתוני הלמ"ס? לפי החברה, בהחלט כן.
לדבריה, "אנחנו מקפידים להשתתף ככל הניתן בירידים, בעיקר באלו הנערכים בצרפת וגם הפעם הוכיח שוב עד כמה הקשר של יהדות התפוצות לישראל הוא עמוק ומחייב. נפגשנו עם למעלה מ-40 משפחות כאשר חלקן כבר התקדמו מפגישה למעשים, נתון שמעיד על ביקוש אמיתי ועל רצון כן להשתקע כאן".
"לצד השאיפה לעלות לישראל, אנו פוגשים גם משפחות שמבקשות ליצור לעצמן 'רשת ביטחון' לאור גלי האנטישמיות הגואים באירופה, ובמיוחד בצרפת, שם ניכרת תחושה מתמשכת של חוסר ביטחון בקרב הקהילה היהודית", היא מוסיפה. "ניכר שהם מבינים שישראל היא עבורם בית, והמגורים כאן הם לא רק עסקה נדל"נית אלא צעד משמעותי בחיים האישיים והקהילתיים".

"נפגשנו עם למעלה מ-40 משפחות". גבאי טירר (יחצ)
המונח "קהילה" חוזר על עצמו ומאפיין את מרבית העסקאות שנעשות על ידי קבוצות שמתארגנות יחד, כשיש מארגן שמוביל אותן.

קבוצת גבאי מקפידה להשתתף בירידי נדל״ן ברחבי העולם במטרה לחזק את הקשר עם הקהילות היהודיות ולחשוף בפניהן את מגוון הפרויקטים שהקבוצה מקימה ברחבי הארץ מפרויקטי יוקרה במרכז הארץ ועד לשכונות חדשות באשדוד, אשקלון והוד השרון.